Jadłospis 04.12.2023 do 15.12.2023
Jadłospis 20.11.2023 do 01.12.2023
Jadłospis 06.11.2023 do 17.11.2023
Jadłospis 23.10.2023 do 03.11.2023
Jadłospis 09.10.2023 do 20.10.2023
Jadłospis 25.09.2023 do 06.10.2023
Jadłospis 11.09.2023 do 22.09.2023
Jadłospis 28.08.2023 do 08.09.2023
Jadłospis 14.08.2023 do 25.08.2023
Jadłospis 01.08.2023 do 11.08.2023
Jadłospis 19.06.2023 do 30.06.2023
Jadłospis 05.06.2023 do 16.06.2023
Jadłospis 22.05.2023 do 02.06.2023
Jadłospis 08.05.2023 do 19.05.2023
Jadłospis 24.04.2023 do 05.05.2023
Jadłospis 11.04.2023 do 21.04.2023
Jadłospis 27.03.2023 do 07.04.2023
Jadłospis 13.03.2023 do 24.03.2023
Jadłospis 27.02.2023 do 10.03.2023
Jadłospis 13.02.2023 do 24.02.2023
Jadłospis 30.01.2023 do 10.02.2023
Jadłospis 16.01.2023 do 27.01.2023
Jadłospis 02.01.2023 do 13.01.2023
Jadłospis 19.12.2022 do 30.12.2022
Jadłospis 05.12.2022 do 16.12.2022
Jadłospis 21.11.2022 do 02.12.2022
Jadłospis 07.11.2022 do 18.11.2022
Jadłospis 24.10.2022 do 04.11.2022
Jadłospis 10.10.2022 do 21.10.2022
Jadłospis 26.09.2022 do 07.10.2022
Jadłospis 12.09.2022 do 23.09.2022
Jadłospis 01.09.2022 do 09.09.2022
Jadłospis 18.07.2022 do 29.07.2022
Jadłospis 04.07.2022 do 15.07.2022
Jadłospis 20.06.2022 do 01.07.2022
Jadłospis 06.06.2022 do 17.06.2022
Jadłospis 23.05.2022 do 03.06.2022
Jadłospis 09.05.2022 do 20.05.2022
Jadłospis 25.04.2022 do 06.05.2022
Jadłospis 11.04.2022 do 22.04.2022
Jadłospis 28.03.2022 do 08.04.2022
Jadłospis 28.02.2022 do 11.03.2022
Jadłospis 14.02.2022 do 25.02.2022
Jadłospis 28.01.2022 do 11.02.2022
Jadłospis 17.01.2022 do 28.01.2022
Jadłospis 03.01.2022 do 14.01.2022
SMACZNEGO
Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji pokarmowej:
1. Mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą).
2. Zboża glutenowe, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i ich przetwory.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Skorupiaki i produkty pochodne.
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy makadamia, orzechy pistacjowe, orzechy piniowe.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej.
do spożycia zgodnie z instrukcją producenta.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.